WERKENDAM – De ondernemers in het centrum hebben bij de formele draagvlakmeting met meerderheid ingestemd met het plan voor de BIZ Centrum Werkendam. Daarmee is de tweede BIZ in het Land van Heusden en Altena een feit en kan met ingang van 1 januari 2018 worden gestart met het uitvoeren van de activiteiten uit het BIZ-plan door Stichting BIZ Centrum Werkendam.

Voorzitter George van den Heuvel, Stichting BIZ: “Wij zijn blij met dit resultaat en gaan samen met de ondernemers en pandeigenaren in het centrum met veel inzet en enthousiasme aan de slag om onze plannen ten uitvoer te brengen”.

De gemeente Werkendam stelde woensdagmiddag (8-11) de uitslag vast van de formele draagvlakmeting voor de bedrijveninvesteringszone (BIZ) Centrum Werkendam. Wethouder Matthijs van Oosten: “Door de BIZ kunnen de ondernemers en pandeigenaren in het centrum nu ècht gezamenlijk activiteiten ontplooien. Iedereen doet immers mee. Wij wensen Stichting BIZ Centrum Werkendam heel veel succes met het uitvoeren van het plan en kijken uit naar de samenwerking met de stichting om de kwaliteit van het winkelgebied in Werkendam verder te verbeteren”.

Resultaten
74% van de pandeigenaren en 61% van de gebruikers heeft een stem uitgebracht. Van de pandeigenaren heeft 65% voor invoering van de BIZ gestemd. Bij de gebruikers van bedrijfspanden bedraagt het percentage voorstemmers 73%. Van alle stemmers heeft in totaal 68% voor invoering van de BIZ gestemd. Hiermee is er volgens de Wet BIZ sprake van voldoende draagvlak om de Bedrijven InvesteringsZone daadwerkelijk in te stellen.

Plan
Hoofddoel van het plan BIZ Centrum Werkendam is het gezamenlijk en met alle belanghebbenden structureel verbeteren van de kwaliteit van het winkelgebied van Werkendam om de functie van hét centrum voor recreatief winkelen in het Land van Heusden en Altena goed te kunnen vervullen. Dit moet leiden tot een attractief totaalaanbod in een aantrekkelijk, consumentgericht en winkelgebied voor de inwoners van de toekomstige gemeente Altena en de bezoekers van de regio.

Bron bericht: www.werkendam.net

Activiteiten die de Stichting BIZ gaat uitvoeren hebben onder meer betrekking op het organiseren van evenementen, het creeren van een sfeervol, aantrekkelijk en veilig winkelgebied, marketing en promotie, het tegengaan van winkelleegstand, centrummanagement en stuctureel overleg met onder meer de gemeente. Dit alles met als doel om met alle ondernemers samen de kwaliteit van het centrum te verbeteren.

(Foto vlnr.: George van den Heuvel, Matthijs van Oosten, Dik den Hollander, C. van den Heuvel, Marius van den Steenhoven)