WERKENDAM – Woensdag 5 juli ondertekenen Wethouder Matthijs van Oosten en George van den Heuvel namens het bestuur van de Stichting BIZ Centrum Werkendam de uitvoeringsovereenkomst voor de Bedrijven Investeringszone (BIZ) van het winkelgebied in het centrum van Werkendam. Het initiatief voor de BIZ komt van winkeliersvereniging DES.

In de uitvoeringsovereenkomst worden voor vijf jaar concrete afspraken vastgelegd tussen de Stichting BIZ Centrum Werkendam en de gemeente.

De gemeenteraad van Werkendam neemt tijdens haar vergadering van 26 september een besluit over de belastingverordening waarin de heffing en de subsidie voor de BIZ worden geregeld. Daarna volgt de laatste stap: de formele draagvlakmeting door de gemeente. De uitvoeringsovereenkomst en de verordening worden definitief als de meerderheid van de betrokken ondernemers instemt.

Tweede
Wethouder Van Oosten: ‘Dit wordt hoop ik de tweede BIZ in Werkendam. Ik ben daar zeer blij mee. Een BIZ maakt ondernemers samen sterk. Dat is belangrijk voor de ondernemers zelf, maar ook voor ons als gemeente. We zien bij de eerste BIZ van de Bruine Kilhaven dat het echt werkt. ”

Van den Heuvel: “Na een lange periode van voorbereiding is het mooi dat we de formele stap van ondertekening kunnen zetten. Samen werken aan het behoud en de verbetering van het centrum, daar profiteren we allemaal van. Dat geldt voor ons maar zeker ook voor onze klanten.”

Verbeteren
Een BIZ is een instrument voor ondernemers uit een afgebakend gebied om de kwaliteit van het werkgebied te verbeteren. De kosten voor deze verbetering worden verdeeld over alle belanghebbenden. Bij het verbeteren van de kwaliteit van het centrum moet onder meer gedacht worden aan bijvoorbeeld het organiseren van activiteiten, het verbeteren van de aantrekkelijkheid van het winkelgebied en het tegengaan van leegstand.

Bron: www.Werkendam.net